Hummus is iets wat ik geregeld eet omdat er veel eiwit in zit en het natuurlijk ook nog eens lekker is! Ik koop normaal altijd de pikante variant van Sabra maar besloot hem zelf te maken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram (uitlekgewicht) kikkererwten uit pot/blik, bewaar het vocht
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels citroensap
  • Snuf zout

Heel simpel, gooi alles in je keukenmachine en blend tot romig. Proef tussendoor of er nog wat zout bij moet. Kijk ook of hij niet te dik is, zo ja – voeg wat van het bewaarde vocht toe.
Doe de hummus in een bakje en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Strooi er voor serveren wat paprikapoeder over.

Lekker als een dip met wat groenten, in een koude wrap of mijn favoriet: met kipfilet (vleeswaar) en tomaat op een cracker.