Piccallily

Picalilly, iets wat bij mij thuis veel gegeten wordt. Met spek aardappels en bruine bonen, stamppot of bij friet. Ik wilde al tijden zelf eens picalilly maken en vorige maand was het dan eindelijk zo ver!

  • lege, schone potten
  • grote kookpan van roestvrijstaal, ik gebruik onze snelkookpan
  • houten lepel
  • 1,5 kg gesneden groenten.
    Ik gebruik groenten die we in huis hebben. Vaak (zilver)ui, komkommer, sperziebonen, bloemkool, paprika, rode pepers.. Gebruik wat je lekker vind en maak het zo fijn/grof zoals je zelf wenst.
  • 1,5 liter azijn

voor een papje:
– 500ml water
– 50 gram bruine basterdsuiker
– 200 gram bloem
– 1,5 eetlepel zout
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepels kerrie
– 4 volle theelepels koenjit
– 7 volle theelepels mosterdpoeder

Doe de groenten met de azijn in een pan en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten doorkoken. Ondertussen meng je de andere ingrediënten met elkaar en zet opzij. Als de groenten 15 minuten gekookt hebben, doe dan langzaam het mengsel erbij. Het dikt onmiddellijk in en het roeren wordt zwaarder. Als het gemengd is moet je dit 5 minuten laten koken, blijven doorroeren zodat het niet aanbrandt. Hier krijg je spierballen van 😉

Doe het hete mengsel in de schone potten en zet deze meteen ondersteboven tot afgekoeld zodat het vacuüm kan trekken. Of kook ze even in een grote pan met water. Label de potten en zet ze daarna op een droge, koele plek zoals de kelder. Nu komt het moeilijke: je moet ze een maand laten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Dit is een recept wat al eerder online stond op mijn andere website.

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Yumyumyum! Ik hou van deze piccalilly 😀 Nogmaals dank voor het delen van dit recept.

  2. Een maand laten staan? Nooooo 🙂

  3. Dat heb ik al heel lang niet gegeten, maar meteen zoveel zin in! Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie