Bij een barbecue horen natuurlijk diverse smeersels voor op het stokbrood. Buiten de standaard kruidenboter besloot ik een frissere boter te maken en dat werd limoen knoflook boter.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ongezouten roomboter, zacht
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • Zout

Doe de zachte boter in een schaaltje. Boen de limoen zodat het waslaagje eraf gaat. Rasp de schil van de hele limoen en doe deze bij de boter. Pers de limoen uit en doe deze bij de boter samen met de knoflook. Doe er de peterselie en een snufje zout bij en meng door elkaar. Proef of er genoeg zout in zit, zo nee – voeg dan wat zout toe.

Ik maak de boter een dag eerder zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zet hem dus na het maken afgedekt in de koelkast. Wil je hem diezelfde dag gebruiken dan kun je hem afgedekt uit de koelkast laten.