Het is heerlijk weer en dat is bij uitstek geschikt voor buiten koken en eten! Ik vind barbecueen altijd heel gezellig en een pastasalade hoort daar gewoon bij.

Pastasalade met chorizo

Wat heb je nodig?

  • Ongeveer 400 gram pasta (naar keuze, ik heb fusili gebruikt)
  • 1 zakje Stegeman Maaltijdverrijker licht pittige chorizoreepjes*
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1/2e theelepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel gedroogde tuinkruiden
  • 1 grote augurk, gesnipperd
  • 1/4e ui, gesnipperd
  • Stuk komkommer, in blokjes
  • 1 grote tomaat of 10 cherrytomaatjes, in blokjes of in vieren
  • 1 hand tuinerwten, bevroren
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1/2e theelepel kruidenzout
  • scheutje balsamicoazijn

Kook de pasta zoals op de verpakking. Doe de laatste minuut van de kooktijd de erwten erbij zodat ze niet meer bevroren zijn. Giet af, spoel af met water en zet opzij.

Meng de mayonaise, mosterd, yoghurt, balsamicoazijn, peper, zou en de tuinkruiden tot een dressing.

Proef even, mocht hij te flauw zijn dan wat zout toevoegen. Zodra de pastasalade afkoelt zal hij wat vlakker worden van smaak dus als hij wat te zout is dan geeft dat niet.

Vind je de smaak goed dan kan je de groenten toevoegen en dan de pasta. Goed mengen en vervolgens de chorizo erbij doen.

Ik maak dit altijd het liefst een dag vantevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken – maar dan pas de chorizo erdoor voor het serveren.

IMG_2535

Buiten de licht pittige chorizo heeft Stegeman in het Maaltijdverrijkers assortiment ook langzaam gegrilde kipstukjes, luchtgedroogde pancettareepjes en mild gekruide salamireepjes.

 

* dit product heb ik gekregen