Ah, barbecue season. Ik heb sinds een paar maanden een houtskool barbecue en een kleine roker en ben dus flink aan experimenteren met recepten. Voor mijn barbecue feestje maakte ik deze barbecue saus, het originele recept is van Gwen en heb ik aangepast.
Wat heb je nodig?

  • 300ml ketchup
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel salsa de chile chipotle
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel dijonmosterd (Amoora)
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel tabasco
  • 1 eetlepel citroensap

Doe alles door elkaar in een steelpan en laat zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt.

Ik heb de barbecue saus daarna heet in schone potten gedaan en deze omgekeerd zodat ze vacuĆ¼m trekken en zo laten afkoelen. Daarna in de koelkast. Je kunt dit enkele dagen bewaren maar ik denk dat het bij een feestje zo op is!