Een smakelijke saus voor bij vlees die in een handomdraai gemaakt is. Ik ben ontzettend slecht in het inschatten van porties en aangezien ze hier altijd veel saus eten is dit voor best een hoeveelheid.

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje champignons, schoongemaakt en in halve schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 500ml kruiden of groentenbouillon
  • roomboter
  • bloem
  • peper
  • zout
  • drupje worcestersaus
  • gedroogde bieslook
  • gedroogde peterselie

Smelt een flinke klont roomboter in een kookpannetje en fruit hier de knoflook en uien in aan tot de uien glazig zijn. Doe er hierna de champignons bij en bak deze even mee. Zeef wat bloem in de pan en bak deze mee – goed roeren zodat de bloem kan garen en niet aankoekt. Schenk er vervolgens beetje bij beetje wat bouillon bij en blijf roeren. Zet het vuur vervolgens laag en laat het wat pruttelen. Doe er nu de peper, zout, woscestersaus, gedroogde bieslook en peterselie bij en proef of de saus nog meer kruiding nodig heeft.

Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt kun je hem serveren. Vind je hem te dun? Bind hem dan wat met een maizena papje.