Huisgemaakte knoflooksaus

Een bbq is geen bbq zonder knoflooksaus. Waarom zou je die uit de winkel kopen terwijl je heel makkelijk zelf knoflooksaus kan maken?

Dit is het lekkerste als je dit de dag voor gebruik maakt. De knoflook is de volgende dag sterker dus ga niet overboard als je een knoflookfan bent. Het is niet lekker om knoflooksaus te eten die zo scherp is dat je tong zeer doet.

Wat heb je nodig?

  • Mayonaise (zo’n 250ml)
  • Yoghurt of zure room (zo’n 2 tot 3 eetlepels)
  • Naturel sladressing, 5 eetlepels
  • 1 halve teen solo garlic, geperst
  • Gedroogde peterselie, 1 eetlepel
  • Verse bieslook, 1 eetlepel

Heel simpel: meng alle ingredienten door elkaar en zet afgedekt in de koelkast.  Ik gebruik altijd de lege pot van de mayonaise om de knoflooksaus te bewaren.

Proef voor gebruik of hij niet te sterk is. Als hij te sterk is kun je er yoghurt of mayonaise aan toevoegen, is hij te flauw dan eventueel wat knoflookpoeder.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Oh Suus, jij weet echt wat lekker eten is! Volgens mij wil ik dit echt drinken, want ik eet graag knoflooksaus, net zoals whiskeysaus. :’) Vandaar dat we het maar drinken hebben genoemd, omdat het zo snel opgaat! Makkelijk recept, dit lijkt mij ook lekkerder dan die van uit de winkel. Ik ga het even opslaan! 😀

Geef een reactie