Peper roomsaus 

Peper roomsaus is een favoriet hier thuis. Heerlijk bij rundvlees  en súper makkelijk om te maken. Vergeet die pakjes saus – je hebt dit in een handomdraai op tafel. Vandaar ook een kort maar krachtig recept, geen langdradig gedoe.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine ui, ragfijn gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 500ml runderbouillon
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 flinke theelepel versgemalen peper
  • Snufje kruidenzout
  • 2 eetlepels groene peperkorrels op sap (Carbonell)
  • Scheut whiskey of cognac
  • 200ml kookroom

Fruit de ui in de boter tot hij glazig is, samen met de mosterd en versgemalen peper.

Als de ui glazig is doe je er de bloem bij en maak je een roux met de runderbouillon.

Voeg vervolgens de peperkorrels toe, de whiskey/cognac en het snufje zout.

Breng aan de kook en maak de saus af met de kookroom. Proef of er nog kruiden bij moeten en of hij misschien nog meer gebonden moet worden. Zo ja, doe dit dan met allesbinder of een maizena papje.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. heerlijk suus hier zijn we gek op!!!

Geef een reactie