Kip Kerrie

Kip kerrie met rijst is iets wat mijn ouders geregeld eten. Eerst de ‘Chicken Tonight’ versie maar ik maak het liever zelf voor ze. Je kan variëren met de groenten en ook met de bereiding van de kipfilet. In dit recept pocheer ik de kip maar je kunt de kip natuurlijk ook in kleine blokjes bakken.

Wat heb je nodig?
voor de gepocheerde kip

  • 1 flinke kipfilet, schoongemaakt
  • 1 bouillonblok kip

Vul een steelpannetje met water en het bouillonblok en de kipfilet en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en pocheer de kip gaar. Haal hem daarna uit de pan en laat afkoelen op een bord.

voor de kerriesaus

  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel madraspoeder
  • Versgemalen peper
  • Snuf zout
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 halve teen solo garlic of 2/3 gewone knoflooktenen, geperst
  • 1 winterpeen, geschild en in blokjes
  • 2 paprikas, in blokjes
  • Half bakje champignons, in halve plakjes
  • 1 halve appel, geschild en in blokjes
  • (Diepvries)erwtjes, zo’n 150 gram
  • Bloem
  • 750ml kippenbouillon

In een laagje olie fruit je de uien en knoflook. Als deze zacht en aromatisch zijn doe je de kerriepoeder en madras poeder erbij en bak deze op laag vuur mee. Doe er hierna een klont boter bij en bak deze mee. Vervolgens gooi je er rond de 50 gram bloem bij. Bak dit mee onder constant roeren om de bloem te garen. Zet het vuur hoger en voeg hierna geleidelijk de kippenbouillon toe en blijf goed roeren en laat de saus indikken en de bloem verder garen. Zet het vuur daarna laag en voeg de groenten (behalve de erwten), de appel, de peper en zout toe naar smaak. Laat dit even pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg hierna de erwten toe, roer door en zet de pan dan op de kleinste pit van het fornuis, nog steeds op laag vuur en laat enkele minuten doorpruttelen.

Pluis de afgekoelde kipfilet en voeg deze toe aan de saus. Roer door elkaar, zet het vuur hoger zodat de kip warm kan worden. Als hij warm is kun je het gerecht serveren met rijst.

Vind je de saus te dun? Bind deze dan met een maizenapapje. Is hij te dik? Dan nog wat kippenbouillon erbij.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. neem hem mee je receppie 😀

Geef een reactie