Teriyaki mango kipkluifjes

Afgelopen vrijdag kreeg het voor het eerst de Foodybox binnen van PR bureau Kroon op het Werk. Dit is de eerste keer dat ik een dergelijke box ontvang en ik vindt het hartstikke leuk! De Foodybox is een kwartaalbox vol met producten waar je dan iets mee kan maken. In de Foodybox zat onder andere deze Teriyaki/Mirin Sauce van Yama en Mango Pulpazijn van Oil & Vinegar en ik besloot daar kipkluifjes mee te maken.

teriyaki kipkluifjes

Wat heb je nodig?

Doe de kip in een schaal of afsluitbare ritszak en voeg de andere ingrediënten toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 10 uur marineren. Ik heb ze rond 8 uur s’avonds in de marinade gezet en ze s’middags om 12 uur in de oven gedaan.

De volgende dag giet je de kipkluifjes af, bewaar de marinade. Zet de oven aan op 180 graden (hetelucht) en verwarm de oven voor. Doe de marinade in een steelpan met een maizena papje en laat inkoken tot een glaze.

Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Als de oven voorverwarmd is leg je de kipkluifjes op het rooster, plaats de bakplaat onder het rooster zodat het druppende vocht opgevangen kan worden.

Bestrijk de kipkluifjes met de glaze en draai ze na 10 minuten in de oven om. Bestrijk de andere kant van de kipkluifjes ook rijkelijk met de glaze. Laat ze nog 10 minuten garen en zet dan de grillstand van de oven aan om het velletje wat meer textuur te geven.

Eet smakelijk!

* productsamples
Yama Teriyaki Mirinsaus €3,95 @ Albert Heijn
Oil & Vinegar Mango Pulpazijn €9,25

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. lekker suus neem ik weer mee van je dit receptje!!

Geef een reactie