Wat heb je nodig?

  • 2 kg gekookte aardappels
  • 2 blikken roze zalm (418 gram)
  • 1 blikje wilde zalm, vocht bewaren
  • 2 Granny Smith appels, geschild en in blokjes
  • 4 zoetzure augurkensticks, fijngesneden
  • Augurken nat
  • 1 flesje whisky cocktailsaus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Peper naar smaak
  • Herbamare naar smaak
  • Optioneel: verse dille

Kook de aardappels, stamp deze en laat afkoelen. 

Maak ondertussen de zalm schoon. 

Als de aardappels wat zijn afgekoeld, stamp je hierna de schoongemaakte roze zalm doorheen van de grote blikken met de mayonaise, whiskey cocktailsaus, peper, Herbamara, scheut augurkennat en het vocht van het kleine blikje zalm. 

Met een lepel schep je hierna de appel, augurk en het kleine blikje schoongemaakte zalm erdoor. Omdat je de zalm niet meer fijnstampt krijg je wat meer textuur in de salade.

Proef de salade en besluit voor jezelf of je er nog meer zuur bij wil (zo ja, dan nog wat augurken nat erbij) of dat hij wat meer peper of zout kan gebruiken. Vergeet niet dat de salade anders zal smaken als hij afgekoeld is. 

Als je wil kun je er ook gesnipperde gerookte zalm door scheppen of wat verse dille.

Deze aardappelsalade heeft een lekkere zalmsmaak die niet overheerst. 

Presenteer hem op een serveerschaal op wat blaadjes ijsbergsla en garneer hem eventueel met wat gerookte vissoorten, gevulde eieren, rauwkost etcetera. 

Excuses voor de slechte iPhone foto.