Ik woon vlak bij de Belgische grens en eet dit geregeld als ik bij de bakker een broodje of een smoske haal. In Nederland is dit niet zo bekend als in België. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk maar het is echt lekker!

Wat heb je nodig?

  • filet americain / preparé recept
  • 2 zoetzure augurken, gesnipperd
  • halve ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel augurken nat
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 koffielepel worcestersaus
  • 1 koffielepel tabasco
  • brood naar keuze

Meng de ketchup, augurken nat, mosterd, worcestersaus en tabasco door elkaar zodat er een sausje ontstaat. Deze hoeveelheid is genoeg voor meerdere broodjes. 

Meng de augurken en de uien.

Snij je broodje doormidden en besmeer rijkelijk met preparé. Vervolgens doe je de saus erop en daarna het augurk/eimengsel.  Dit is mijn basis broodje martino.

Wil je het broodje ‘smossen’ en er een smoske martino van maken doe er dan ook nog sla, komkommer, plakjes tomaat, wortel julienne en een gekookt ei in plakjes op.