filetamerican

Ik vind het leuk om dingen die je normaal kant en klaar koopt, zelf proberen te maken. Zo ook filet americain. Hij is helaas niet zo lang houdbaar als die uit de winkel maar hij is veel lekkerder.

Wat heb je nodig?

  • 2 verse tartaartjes
  • 1 dot mayonaise
  • scheutje citroensap
  • snuf gedroogde bieslook
  • snuf gedroogde selderij
  • 1 koffielepel mosterd
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel chilivlokken
  • theelepel kerriepoeder
  • theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 eierdooier
  • 10 druppels worcestershire sauce
  • blender/hakmolen

Gebruik verse tartaartjes of ga tartaar halen bij de slager.

Doe de tartaar in de blender met de eidooier. Je kan er vervolgens de rest van de ingrediënten meteen bij doen: mosterd, mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, chilivlokken, gedroogde bieslook & selderij, scheutje citroensap en de worcestershire sauce. Zet vervolgens de blender aan en blend er een mooi geheel van.

Dit is heel bederfelijk, het liefst diezelfde dag opeten.

 

Dit recept staat ook op Smulweb.