Een snelle rundvlees salade voor bij de koude schotel! Je kunt dit natuurlijk ook met gewoon rundvlees maken, gaar stoven en dat pluizen maar dat duurt natuurlijk uren. Vandaar de snelle versie met cornedbeef! 

Wat heb je nodig?

  • 3kg aardappels
  • 2 blikken corned beef
  • 1 flinke stok prei, in dunne halve ringen
  • 1 blik Bonduelle Mexico Melange (400gr)
  • 3 augurken, gesnipperd
  • Zilveruitjes, fijngesneden
  • Augurken nat
  • 4 eetlepels appelmoes
  • Mayonaise
  • Peper
  • Zout

Kook de aardappels en stamp deze. 

Bak de corned beef in een pan zonder  boter of olie tot hij uit elkaar valt en wat kleurt. Doe vervolgens de prei erbij en bak deze mee tot hij zacht is.

Stamp de corned beef met de prei door de aardappels. Doe er ook meteen peper, zout, mayonaise, appelmoes en een scheut nat van de augurken bij. Kijk even hoeveel je hiervan nodig hebt, de salade niet te nat maken. Je kunt beter later wat mayonaise toevoegen als hij te vast is.

Schep met een lepel de augurken, zilveruitjes en de mexico melange erdoor. Proef of de aardappelsalade genoeg gekruid is. 

Vergeet niet dat de salade anders zal smaken als hij afgekoeld is, je kan dan beter bijkruiden dan nu teveel zout toevoegen. 

Serveer de salade op een serveerschaal op wat blaadjes ijsbergsla en garneer eventueel met asperges in ham, (gevulde) tomaten, augurk in cervelaat, rauwkost etcetera. 

Excuses voor de slechte iPhone foto.