Babi dengang paprika

Mijn paman sayang (lieve oom) Jan, kok bij de Koninklijke Marine, kon ontzettend goed koken. Hij heeft veel van zijn recepten aan mijn moeder doorgegeven. Zo ook dit recept, varkensvlees met paprika. Wederom een mild gerecht maar heerlijk kruidig. Dit is een van mijn favorieten en maken wij altijd als we een rijstafel maken.  Nu gaan de ‘geheime familierecepten’ op mij over en ik deel ze graag met jullie.

Zoals jullie misschien weten ben ik kwart indo. Mijn vader is geboren in Nederland, mijn oma is geboren in Indonesië en heeft mijn opa ontmoet toen hij daar gestationeerd zat. Mijn liefde voor koken zal vast te maken hebben met dat beetje indo-bloed dat door mijn aderen stroomt. ☺️

Het is ‘Indofood Week’ op Delta’s Delights, deze week dus meer lekkere recepten!

Babi dengang paprika

Wat heb je nodig?

  • 500 gram mager varkensvlees zoals fricandeau
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 paprika’s, in kleine stukjes – 1 paprika apart houden
  • 1 koffielepel ketoembar
  • 1 koffielepel djinten
  • 1 bouillonblok rund
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kopje water

In een koekenpan fruit je de ui en knoflook in de olie. Voeg het varkensvlees toe en bak rondom bruin. Hierna kun je de kruiden en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en even meebakken. Voeg de ketjap en het kopje water toe samen met de citroensap. Doe ook 3 paprika’s erbij en laat het sudderen tot het varkensvlees gaar en zacht is.

Vlak voor het opdienen schep je er de resterende blokjes paprika door en laat even mee warm worden.

Je babi dengang paprika is klaar! Selamat makan!

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. ook dit recept neem ik mee 😀

Geef een reactie