De maiskoekjes/dadar djagung/frikadel djagoeng zijn echt mijn favoriete Indische snack. Ze zijn zo gemaakt en zowel koud als warm lekker. Als snack, lunch, ontbijt.. wanneer niet? Met een kleine hoeveelheid ingredienten kun je een hele hoop maiskoekjes bakken, perfect voor een feestje.

Deze versie bevat meer groenten en kruiden dan het andere recept.

Maiskoekjes

Wat heb je nodig?

  • 1 blik mais (300 gram)
  • 1/2e prei, in fijne halve ringen
  • 1/2e rode paprika, in blokjes
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel gedroogde selderij
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • Herbamare kruidenzout, naar smaak
  • 2 eieren
  • bloem of boekweitmeel

Giet de mais af, bewaar het vocht en doe de mais in een grote schaal.

In een hakmolen (of blender) doe je het vocht van de mais samen met 2 eetlepels mais, de paprika, knoflook, ui, djinten, djahe, ketoembar, zout, peper en sambal. Maal het fijn tot een pasta.

Doe de pasta bij de mais en voeg de fijngesneden prei, gedroogde selderij en de eieren toe. Meng goed door elkaar. Voeg vervolgens enkele eetlepels bloem (of boekweitmeel) toe en meng het geheel.

Kijk hoe dik het mengsel is. Als het mengsel te dun is voeg je nog wat bloem/boekweitmeel toe. Is het te dik dan kan je nog wat water  (of vocht van de mais, als je dat nog over hebt) toevoegen. Het beslag moet niet zo vloeibaar zijn dat het van je lepel loopt maar ook niet zo dik zijn als oliebollenbeslag.

In een koekenpan verhit je een laag olie. Doe er een lepel beslag in en bak het maiskoekje goudbruin en gaar. Tussendoor even omdraaien.

Laat het maiskoekje uitlekken op keukenpapier en laat even afkoelen. Proef of er nog peper of zout bij moet. Dit kun je dan nu toevoegen. Is het beslag goed, bak dan de rest van de koekjes.