Weer een heerlijk, mild stoofgerecht voor bij de rijsttafel, past perfect tussen de wat pittigere recepten! Ik was helaas vergeten een foto te maken van het uiteindelijke gerecht, dus daarom een foto van de eettafel 😉 Ik heb de daging smoor heel makkelijk in mijn 3,5 liter Crockpot gemaakt, zo heb je er geen omkijken naar.

Het is ‘Indofood Week’ op Delta’s Delights, deze week dus meer lekkere recepten!

Daging smoor

Wat heb je nodig?

  • 500 gram rundvlees, in blokjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2e theelepel nootmuskaat
  • 1/2e theelepel gemalen kruidnagel
  • snufje djahe
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 300ml water

Ik gebruik mager rundvlees, waar geen vet aan zit. Je kunt zelf kiezen wat voor soort rundvlees je gebruikt, bijvoorbeeld sukade of riblappen. Het is maar net welk rundvlees jij het lekkerste vind.

Fruit de uien en de knoflook aan in een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe samen met de kruiden: djahe, peper, nootmuskaat en kruidnagel. Bak dit even mee totdat aromatisch. Doe het rundvlees erbij in de pan en bak het vlees rondom aan zodat het mooi bruin wordt.

Nu mag het water, citroensap en de ketjap erbij. Meng het door elkaar en doe er daarna het water bij. Laat het op laag vuur (met een sudderplaatje!) zo’n 5 uur sudderen. Kijk tussendoor wel of er geen water bij moet en natuurlijk nog even doorroeren.

Ik vind het lekker als het rundvlees helemaal uit elkaar valt. Vind jij het wat steviger lekkerder, kijk dan na 4 uur of het vlees gaar is.

In de slowcooker
Gebruik slechts 100ml water in plaats van de aangegeven 300ml.
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet hem op low voor zo’n 7 uur. Nu haal je de deksel eraf en laat je hem nog een uur op low staan zodat het vocht kan verdampen.