Indische hete eieren

Dit gerecht is mijn favoriete bijgerecht voor de rijsttafel. Super simpel maar altijd een groot succes: eieren in hete saus. De ingrediënten heeft iedereen vast in huis want je hebt er niks speciaals voor nodig.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • scheut ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of gula djawa
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • scheutje citroensap
  • 2 eetlepels chilisaus

Allereerst fruit je de uien en knoflook aan in wat olie.

Daarna voeg je de sambal toe (hoe meer, hoe heter het gerecht) en bak je die even mee.

Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe. De suiker, ketjap, citroensap en een paar eetlepels chilisaus. Roer dit door en laat pruttelen.

Vervolgens pel je de eieren en steek je er een tandenstoker/sateprikker door. Dit is een trucje van mijn tante, zo neemt het ei ook aan de binnenkant de smaken op. Je haalt de prikker er natuurlijk wel meteen uit, gewoon even een gaatje prikken erin. Ben je geen fan van gekookte eieren dan kan je ook een omelet bakken en die in de saus leggen.

Vervolgens doe je de eieren erbij en laat je het gerecht pruttelen. Je kan de saus laten indikken door het op te laten staan maar als je van veel saus houdt kun je hem ook binden met maizena.

De eieren in een bakje van mijn nieuwe rantang van Rantang Boy.

Selemat makan!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik ga m’n man tippen om dit eens te maken. 🙂

  2. Oh mijn vriend is hier gek op! Dit ga ik zeker eens voor hem maken

Geef een reactie