Lekker kluiven. Weinig mensen die daar nee tegen zeggen! Een krokant velletje met sappig vlees, deze Indische kippenpootjes zijn makkelijk te maken en perfect voor een koud buffet, bij de rijsttafel of als hapje tijdens pakjesavond!

Het is ‘Indofood Week’ op Delta’s Delights, deze week dus meer lekkere recepten!

Indische kippenpootjes

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo kip drummets
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel koenjit (kurkuma)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 theelepel ketoembar (koriander)
  • 1 theelepel djahe (gember)
  • 1 theelepel sereh (citroengras)
  • snufje tjenkeh (kruidnagel)
  • 1 eetlepel gula djawa siroop
  • 1 eetlepel ketjap manis

Ik heb voor kip drummets gekozen vanwege het handzame formaat om te snacken. Dit eet een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een hele kippenpoot.  Bovendien zijn zo ook zo gaar in de oven! Je kunt de kip gewoon een dag eerder in de marinade gooien en dan in de oven garen als het bezoek er is zodat ze lekkere warme drummets kunnen eten.

Op een plank dep je kip drummets droog met keukenrol. Prik met een scherp mes wat gaatjes in het vel zodat de marinade ook daaronder komt en het vlees een heerlijke smaak geeft.

Maak een boemboe van de overige ingrediƫnten in de blender. Doe de kip drummets in een ruime schaal, doe de boemboe eroverheen en masseer de drummets goed in met de boemboe (wel even handschoenen aan, anders zijn je handen de rest van de dag pittig..) zodat de marinade ook onder de huid komt. Hierna doe je ze over in een ziplock zak en leg je ze in de koelkast. Het liefst doe je dit een dag van te voren.

Als je ze wil serveren, bak je ze in een voorverwarmde heteluchtoven op zo’n 180 graden voor zo’n 30/40 minuten, afhankelijk van de grootte van de kip drummets tot ze gaar zijn en een lekker kleurtje hebben.