Mijn ultieme satay ayam recept

Satay ayam. Kipsaté. Iets wat ik geregeld maak als ik zin heb in ‘iets Indisch’ en niet teveel moeite wil doen.

En shock, horror! Een potje met kruidenmix. Ja, kant en klaar. Bad foodblogger. Mijn favoriete lazy kruidenmix van mijn favoriete oosterse merk – Lucullus. Probeer de sambal tomaat eens van dit merk, en de ketjap manis – goddelijk. Je kan natuurlijk ook zelf kruiden toevoegen want ja, dit is gewoon een mengsel van kruiden die je vast ook los in de kast hebt staan. Althans, wij wel. Helaas staat er niet precies op het potje wat erin zit maar ik zou djinten, ketoembar, laos, djahé, sereh en kurkuma gebruiken.

Wat heb je nodig? Dit recept is voor satay als bijgerecht voor 3 personen.

  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • sambal oelek, 1 eetlepel
  • ketjap, flinke scheut
  • olie, scheut
  • citroensap, scheutje
  • Lucullus boemboe sate of zelf djinten, ketoembar, laos, djahé, sereh & kurkuma mengen.
  • 1 ziplock zak

Heel simpel: gooi alle ingrediënten in de ziplock zak. Sluit de zak (alle lucht eruit!) en zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt.

Leg de zak nu in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Het liefst zo lang mogelijk, ik maak alles vaak s’avonds klaar als ik het de andere dag als avondeten wil nuttigen. Het kan ook korter maar ik vind dat het minstens een uur moet marineren.

Rijg de satay daarna op stokjes en je kunt hem bereiden. Het liefst op een houtskool grill voor de authentieke smaak, maar ik heb hem tussen een tafelgrill gedaan. Snel klaar en hij blijft sappig.

Stomende satay!

Wij aten hem met nasi goreng, zoetzure komkommer en kroepoek. Ook lekker voor bij de bbq.

Selamat makan!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Waar kun je deze kruidenmix kopen?

Geef een reactie