Deze koekjes zijn naar mijn mening het makkelijkste ever van de ‘Indofood’ recepten. Ze zijn snel klaar en vallen altijd in de smaak!

  • 10 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 blikken mais (samen 600 gram), laten uitlekken
  • selderijzout naar smaak
  • 2 theelepels versgemalen peper
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepels djinten
  • 1,5 theelepels suiker
  • 2 koffielepels sambal oelek (of andere sambal, wat jij wil)
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • Ongeveer 4 eetlepels zeer fijngesneden prei
  • 2 eetlepels ui, zeer fijn gesneden
  • 2 eetlepels water
  • 2 eieren

Meng de bloem, suiker, kruiden, ei, sambal, uien, knoflook en water door elkaar tot een beslag. Voeg hierna de mais en prei erdoor en meng door elkaar. Zorg dat het een plakkerig beslag is. Is het te nat, voeg dan wat bloem toe. Is het te dik? Dan nog wat water.

In een koekenpan doe je een laag olie van zo’n 2cm en laat de olie heet worden. Ik maak koekjes van een eetlepel groot. Schep een lepel beslag in de pan en druk plat, vul zo de hele pan met maiskoekjes. Draai ze om en zorg dat ook de binnenkant gaar is maar dat de buitenkant niet verbrand. 

Serveer ze warm of koud met wat sambal of chili saus. Selamat makan! 

Variatie op het recept: voeg wat kleine garnaaltjes toe voor perkedel djagoeng udang.