Sambal goreng boontjes

Een lekker pittig groentengerecht voor bij de rijsttafel. Proef even hoe heet de sambal oelek is, dit verschilt namelijk nog al eens. Naar smaak kun je dan meer of minder sambal toevoegen. Het moet natuurlijk wel eetbaar blijven. 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram sperzieboontjes in kleine stukjes, beetgaar gekookt
  • 1 eetlepel slaolie
  • Scheutje water of kokosmelk
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1,5 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 theelepel gemalen sereh
  • optioneel: 1 tomaat in stukjes

Fruit de ui en de knoflook in de eetlepel olie. Voeg hierna de sambal oelek, laos en sereh toe en bak dit even mee. Mocht je merken dat het wat gaat aankoeken, doe er dan wat water/kokosmelk bij. Laat de boemboe even pruttelen en doe er dan de kokos bij. Als de kokos erbij zit schep je de boontjes erdoor en zet je het vuur laag zodat de boontjes de smaak van de boemboe kan opnemen.

Je kunt eventueel een tomaat in blokjes snijden en deze erdoor scheppen alvorens de boontjes op te warmen voor het avondeten.

Selamat makan!

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ziet er erg lekker uit…! Ik mis alleen de sambal trassi of evt losse trassi.

Geef een reactie