Sambal ketjap – een heerlijke dikke, stroperige, zoet pittige sambal die zo gemaakt is! Heerlijk bij snackballetjes, frietjes, rijst, kroepoek.. Waar niet bij eigenlijk?

Wat heb je nodig?

  • 3 flinke uien, fijn gesnipperd
  • 3 flinke tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400ml dikke ketjap manis (Lucullus)
  • 300ml gula djawa siroop
  • 350 gram sambal oelek
  • 10 gedroogde rawits, gekookt en gevijzeld
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel ketoembar

Fruit de ui en knoflook in de eetlepel olie op laag vuur. Doe er de ketoembar, sambal oelek en rawits bij en bak even aan. Voeg de gula djawa siroop, citroensap en de ketjap manis toe en laat dit op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Doe de sambal ketjap in schone potten en laat ondersteboven afkoelen zodat ze vacuĆ¼m trekken.