Gebakken tomaat – snel & simpel

Dit recept voor gebakken tomaat is super simpel, je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor een volle pan dus het is ook nog eens budget friendly. Dit eten wij graag als lunch. Het is rijk aan eiwitten je hebt vast alle ingrediënten in huis die je nodig hebt om dit te maken. Ik kreeg dit vroeger vaak op woensdagmiddag als lunch en voor mij is het dan ook een nostalgisch gerecht.

Je kan variëren, misschien wil je er een fijngesneden paprika bij of voor een Italiaanse twist wat Italiaanse kruiden? Kan allemaal, gewoon toevoegen wat jij lekker vind.

Gebakken tomaat

Wat heb je nodig voor een flinke pan?

  • 3 grote of 4 kleinere uien, gesnipperd
  • 1 pakje gerookt ontbijtspek (200 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400ml)
  • 2 pakken tomaten passata (2x 400ml)
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • versgemalen peper, naar smaak
  • kruidenzout, naar smaak

Zet een pan op hoog vuur en laat warm worden. Snij de plakjes ontbijtspek klein en bak deze in de pan tot ze bruinen maar niet helemaal uitbakken. Doe de uien erbij en bak deze mee tot glazig.

Vervolgens kun je de tomatenblokjes en tomaten passata erbij doen samen met de peper, zout en peterselie. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en roer je zachtjes, in etappes, de eieren erdoor. Laat dit op laag vuur garen.

Ik eet dit zelf zonder brood maar de rest van het gezin eet dit op boterham met een flinke laag boter.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Oooh hey, bedankt voor het recept!
    Ik hou van tomaten en hier is tomatensoep ook erg geliefd. Ik heb nu niet alles in huis, maar ga het lijstje zeker even naam mijzelf mailen!

Geef een reactie