Mama’s macaroni

Macaroni met smac. Zo’n heerlijk retro gerecht. Zo eten wij hier thuis altijd de macaroni en zo ‘hoort’ het ook hier. Heerlijk met wat geraspte kaas en wat zuurs.

Wat heb je nodig?

  • Zo’n 300 gram rundergehakt
  • 1 blik Unox Smac, in blokjes
  • 2 kleine blikjes dubbel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 kleine prei, in halve ringen
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • Een handje diepvrieserwtjes
  • Een handje selderijblaadjes
  • 1 bouillonblok rund
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (organo, tijm, basilicum, peterselie, salie)
  • Herbamare kruidenzout, snufje
  • Peper, snufje
  • 500 gram gedroogde macaroni

In een grote hapjespan bak je het gehakt rul met wat boter. Voeg als het gehakt rul is de tomatenpuree, het bouillonblokje (verkruimdeld) en de italiaanse kruiden toe en bak het mengsel enkele minuten mee.

Voeg hierna de ui en winterpeen toe en laat de peen zacht worden. Daarna kun je de smac en prei toevoegen met een snufje peper en een snufje Herbamare kruidenzout.

Voeg hierna de erwten en selderij toe, roer om en zet het vuur uit.

Zet een ruime pan met water en wat zout op en kook de macaroni zoals de verpakking aangeeft.

Als de macaroni gaar is kun je hem bij het mengsel voegen. Bak het mengsel al omscheppend om totdat het warm is en klaar is om te serveren.

Wij eten dit met geraspte kaas en de zoetzure komkommer.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Oeh lekker! Wij eten ook macaroni met smac, maar alleen met ui en kerriesaus!

  2. wij maken dit ook wel eens met smac maar ook wel eens met dikke plakken boterhamworst

Geef een reactie