Mama’s pulled pork

Dit is een recept wat mijn moeder al jaren maakt, fricandeau die zo lang gesudderd heeft dat hij helemaal uit elkaar valt en dus pulled pork is geworden. In een saus van tomaat met ananas – lekker met aardappels en sperziebonen of op een broodje met coleslaw.

Wat heb je nodig?

  • 1 flink stuk fricandeau (of varkensfilet, procureur) van zo’n 1700 gram.
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak tomaten passata
  • Ketjap Manis
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 appel, heel fijn gesneden
  • 1 bakje champignons, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groente bouillonblok
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Provençaalse kruiden

Dit recept kun je maken in een braadpan of in je slowcooker. Pas voor de slowcooker wel de hoeveelheid vocht aan.

Doe peper en zout op het vlees en braad dit tot goudbruin in de braadpan. Doe er dan de uien, champignons en de ketjap bij en bak enkele seconden aan. Vervolgens doe je de tomatenblokjes, tomatenpassata, bouillonblok, appel, Provençaalse kruiden, peper, zout en ananas bij. Laat dit stoven tot het vlees gaar is en de saus ingedikt is.

Haal het vlees eruit en pluis dit. Doe het dan terug in de saus óf serveer vlees en saus apart van elkaar.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. ook deze nemen we mee 😀 wil dat wel een keer proberen

  2. Ziet er verrukkelijk uit!

Geef een reactie