Dit recept is voor mijn 6,5 liter slowcooker.

  • 600 gram rundergehakt
  • 350 gram gedroogde rode kidneybonen, nacht geweekt en 30min gekookt. Kookvocht bewaren!
  • 3 paprika’s, in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pak passata
  • 3 rundvlees bouillonblokjes
  • 1 eetlepel komijn poeder
  • 1 eetlepel koriander poeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Snufje cacaopoeder
  • Tabasco, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • Ms Dash Chipotle Southwest Seasoning, naar smaak

Nadat de bonen een nacht geweekt hebben, kook ze dan met een snufje zout voor 45 minuten. Bewaar het kookvocht.  De bonen blijven in de slowcooker wat harder heb ik gemerkt, vandaar dat ik ze wat langer voorkook. Voor recepten op het fornuis kook je bonen vaak langer, maar omdat dit in de slowcooker gaat heb ik dit niet gedaan.

Bak het gehakt rul en doe dit in de slowcooker. Voeg de andere ingredienten toe en voeg eventueel wat van het kookvocht toe zodat je genoeg ‘saus’ krijgt. Wil je dit niet, dan geen kookvocht toevoegen. Zet de chili zo’n 8 uur op low. Het mag natuurlijk ook langer zodat de smaken goed intrekken.

Serveer de chili met wat zure room en gesneden lente ui. Je kan er rijst, stokbrood of nacho chips bij eten.