Varkensvlees. Ik ben zelf niet zo’n hele grote fan omdat varkensvlees vaak een sterke smaak heeft. Saté van varkenshaas kan ik wel waarderen en varkensvlees wat gesudderd is in saus ook wel. Zo ook dit recept!

Wat heb je nodig?

  • Stuk varkensfilet van zo’n 500g
  • 3 uien, grof gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • Ketjap Manis, scheutje
  • Gembersiroop, scheutje
  • Tomatenblokjes, 1 blik
  • Groenten bouillonblok, 1 stuk
  • Peper, zout, paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • Scheutje azijn

Zet de slow cooker aan op low.

Leg de champignons samen met de uien, de paprika, de appel en de laurierblaadjes onderin de slowcooker.

Wrijf het vlees in met peper, zout en paprikapoeder en bak dit aan in een koekenpan.

Leg het vlees op de champignons, uien en paprika. Verkruimel het bouillonblokje over het vlees en giet hierna de tomatenblokjes over het vlees samen met de gembersiroop, het scheutje azijn en de ketjap.

Laat de slow cooker op laag staan voor zo’n 4-5 uur of op high voor 2 – 2,5 uur.

Lekker met aardappelpuree!