Harissa knoflook kipkluifjes

Ik vind het leuk om iets te snacken mee te nemen naar een verjaardag. Gewoon, om mensen mijn eten te laten proeven!
Ik maakte deze foolproof kipkluifjes voor een verjaardag en ze vielen erg in de smaak!

Harissa knoflook kipkluifjes

Wat heb je nodig?

  • 2 kilo kipkluifjes
  • 3 uien
  • 1 bol knoflook
  • 4 eetlepel harissa 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • snufje gemalen kardemon 
  • snufje gemalen piment
  • snufje gemalen komijnzaad
  • snuf gemberpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout

Maak van alle ingrediĆ«nten (behalve de kip natuurlijk) met de staafmixer een pasta. Is hij te dik, doe er dan wat olie bij.

Marineer de kipkluifjes met de pasta en laat minstens 24u liggen in de koelkast.
Bak de kipkluifjes in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) voor zo’n 20-30 minuten. Kijk dan even of ze gaar zijn. 

Je kunt ze zo serveren of met een frisse yoghurt/kruidensaus. 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. heerlijk suus!!

Geef een reactie