Knakworst broodjes met zuurkool

Ah, snackbroodjes. Makkelijk om te maken en ze gaan er altijd goed in bij bezoek als die op visite komen. Ook gewoon lekker als lunch!

Wat heb je nodig?

  • 1 blik knakworsten (10 stuks, ik gebruik Unox)
  • 1 eenpersoons potje wijnzuurkool (Hak)
  • Dijon mosterd
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien tot je het kan vouwen. Ik vind het niet fijn werken als het helemaal ontdooit is.

Giet de zuurkool af en laat uitlekken. Waarschijnlijk heb je niet het hele potje nodig. Ik knijp de zuurkool uit en doe het vervolgens tussen keukenrol om te drogen want anders is het broodje veel te nat.

Giet de knakworsten af en maak ook deze droog met keukenrol.

In het midden van je plakje bladerdeeg smeer je de dijon mosterd over de gehele lengte. Leg daar nu wat zuurkool op en daarop de knakworst. Prik gaatjes in het bladerdeeg aan de zijkanten en rol het dicht. Druk de vouw goed uit en draai om zodat de vouw onder ligt. Prik gaatjes in de bovenkant en leg op een bakplaat met bakpapier.

Ga zo door tot je alle broodjes hebt gedaan. Smeer de bovenkant van de broodjes in met het geklopte ei en bak ze af in de voorverwarmde oven in zo’n 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. ja deze neem ik ook weer mee 😀

  2. Zo, dat is een goed idee, de zuurkool erbij in. Ik bak mijn zuurkool graag op met een uitje en wat kruiden, super lekker op een broodje worst of hotdog. Maar ook lekker op en bij een hamburger. Goed idee dat inrollen, lekker.

Geef een reactie