Pittige mini saucijzenbroodjes

Kleine saucijzenbroodjes doen het altijd goed bij een verjaardag, gelegenheid of high tea. Natuurlijk ook heel geschikt voor pakjesavond!

Een hartig hapje wat de trek goed stilt. Je kunt ze kant en klaar kopen maar zelf maken is zo gedaan!

Van het gehaktmengsel wat je eventueel over is kun je ook heerlijke gehaktballetjes maken.

Wat heb je nodig?

  • 15 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Voor het gehaktmengsel:

  • 500 gram rundergehakt
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels dikke ketjap manis
  • Paar druppels worcestersaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje gemalen foelie
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje gemberpoeder
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel Herbamare kruidenzout

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Gehakt voor saucijzenbroodjes moet je altijd goed kruiden. Vandaar dat ik zoveel kruiden gebruik want ik hou niet van flauwe broodjes. In het verleden heb ik eens worstenbrood gemaakt, dubbel gekruid en toen ze uit de oven kwamen waren ze alsnog flauw.

Meng het gehakt met de kruiden, ketjap, mosterd, sambal, knoflook en voeg het ei toe en paneermeel om het geheel droger te maken. Als het mengsel goed gemengd is kun je de saucijzenbroodjes gaan maken.

Pak een plakje bladerdeeg en prik deze in met een vork. Leg er een rolletje gehakt in, rol het bladerdeeg dicht en leg met de vouw naar beneden op een snijplank. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en snij het broodje in 4en met een nat mes. Ga zo door tot alle bladerdeeg op is.

Leg op een bakplaat en besmeer ze daarna met het geklopte ei. Ze moeten ongeveer 30 minuten de oven in tot ze gaar en goudbruin zijn.

Je hebt nu flink wat saucijzenbroodjes. Je kunt ze natuurlijk ook invriezen als het er te veel zijn maar hier zijn ze zo op!

← Previous post

Next post →

1 Comment

Geef een reactie