Het is echt perfect weer voor dampende soepen. Alhoewel het niet vriest vind ik het persoonlijk toch aardig koud. Ik probeer graag nieuwe soep uit en zo ook deze bloemkoolsoep. We hadden nog een bloemkool liggen in de koelkast en voordat je hem uiteindelijk weg gooit heb besloot ik er soep van te maken. Heel simpel, je hebt hem zo op tafel en hij is heerlijk dik en vullend!

Bloemkoolsoep

Wat heb je nodig?

  • 1 flinke bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 aardappels, in kleine blokjes
  • 1 klont boter
  • 2 bouillonblok groenten
  • 2 bouillonblok rundvlees
  • 3 liter water
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepel gedroogde peterselie
  • 1 koffielepel gedroogde bieslook

In een grote soeppan doe je een scheutje olie en fruit hier de ui in tot hij zacht en glazig is. Je kunt eventueel de bloemkool roosjes ook aan fruiten maar dit doe ik niet.

Doe er de bouillonblokjes bij en vul de pan met het water. Doe er de aardappel, de teen knoflook en bloemkool bij met de laurierblaadjes en breng aan de kook.

Laat dit zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met de staafmixer tot alle stukjes weg zijn.  Als je hem gladder wil hebben kun je hem door een zeef duwen, ik heb dit zelf niet gedaan.

Meng nu de gedroogde kruiden door de soep en breng weer even aan de kook. Als je de soep te dik vind kun je nog wat water toevoegen om de soep te verdunnen.

Je kunt er eventueel nog wat uitgebakken spek kruimeltjes op doen voor het serveren maar ik vond hem prima zo!