Een kruidige Indiase currysoep. Ik heb helaas alleen de foto van het geheel in de slowcooker want de soep was hier op voordat ik het door had! 

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels koenjit/kurkuma/geelwortel
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels djinten/komijn
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels djahé/gemberpoeder
  • 1 theelepel geel mosterdzaad
  • 8 teentjes knoflook, geperst
  • 3,5 liter gekookt water (uit de waterkoker)
  • 4 groenten bouillonblokjes
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 500 gram gedroogde linzen, afgespoeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 aardappels, in blokjes
  • zout en peper, naar smaak

Dit recept is geïnspireerd op het recept uit het kookboek 500 slowcooker recepten maar ik heb het aangepast voor mijn 6,5 liter Bartscher Slowcooker. Heb je dus een kleinere slow cooker, halveer het recept dan. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten. Zo kun je ipv 3,5 liter water ook 3 liter water doen en 500ml kokosmelk. Doe er eens een handje rozijnen door of een gesnipperde paprika, aubergine..

Verhit de olie in een steelpan en fruit hierin de kruiden en de knoflook. Na een paar minuten gaat het geuren en ruik je de aroma’s van de kruiden. Let op dat ze niet verbranden. Doe dit mengsel in je slow cooker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Zet de slow cooker op low voor 7 uur of op high voor zo’n 3,5/4 uur.

Je kan dit eten met naanbrood en om het geheel wat te ‘blussen’ eventueel een dot yoghurt in je soep.