Pompoensoep

In de herfst denk ik meteen aan pompoen. Je kunt er heel veel mee doen maar soep vind ik het lekkerste! Soep maak ik altijd in grote hoeveelheden zodat ik het meteen kan invriezen. 

Wat heb je nodig?

  • 1 biologische pompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 3 grote aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2e stok prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 1/2e bosje selderij, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 middel winterwortelen, geschild in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 bouillonblok groente
  • 1 bouillonblok rund
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel versgemalen peper
  • snufje foelie
  • snufje gemberpoeder
  • snufje cayennepeper
  • Ongeveer 4,5 liter water

Een pompoen hoef je niet perse te schillen als hij biologisch is. Je wast de buitenkant, snijdt hem door en in halve maantjes en snijdt de pitjes en het draderige gedeelte weg. 

Als je wil kan je de pompoen ook daarna roosteren in de oven alvorens hem verder te verwerken voor een intensere smaak. 

Snij de pompoen in blokjes en doe hem in de pan samen met de rest van de ingrediรซnten. Vul de pan met water. Breng dit aan de kook en laat het daarna op laag vuur staan tot de groenten gaar zijn.  Ik gebruik altijd een pan met 6 liter inhoud.

 
Haal vervolgens de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met de staafmixer. Ik voeg hierna wat gedroogde peterselie en bieslook toe omdat dat een leuk contrast geeft met de oranje kleur.

Proef of er voor jouw smaak nog wat zout of peper bij moet alvorens de soep te serveren. 

← Previous post

Next post →

6 Comments

  1. top suus deze neem ik mee van je ๐Ÿ˜€ heb afgelopen weekend voor het eerst pompoen gegeten en vond dat zo lekker dat ik al gelijk aan de soep dacht ๐Ÿ˜€

    • oh suus alleen vraagje kan ik de aardappels achterwegen laten ? mag dat niet ๐Ÿ™

      • Dan is de soep gewoon wat dunner! Misschien zoete aardappel erdoor? Dan wordt hij wel wat zoeter dus zou dan meer kruiden gebruiken.

        • nee mag ik ook niet meis maar kan er wel knolselderij doorheen doen ben ik achter gekomen ๐Ÿ˜€ dus kan en ga alsnog je receptje maken :d ben alleen met mijn suffe hoofd pompoen vergeten vanmorgen maar staat voor morgen op de lijst ๐Ÿ˜€

  2. Zo goed pompoen soep en zo divers. Ik doe mijn pompoen altijd in de oven met ui en knoflook en verse kruiden. Daarna alles in de pan of gewoon in de blender voor een mooie simpele dikke soep. Zoete aardappel is super lekker met pompoen, ik ga binnenkort pompoen met linzen maken, dan wordt de soep ook lekker dik en lobbig.

Geef een reactie