Wij eten niet vaak shoarma, maar als we het eten maak ik het het liefste zelf van kipfilet. Lekker met zelfgemaakte sambalsaus en natuurlijk de onmisbare zelfgemaakte knoflooksaus.

Allereerst meng ik zelf de shoarmakruiden, dit is voor ongeveer 500 gram kipfilet.

  • 1/4e theelepel kaneel
  • 1/2e theelepel piment
  • 1/2e theelepel djahe/gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel koenjit/kurkuma
  • 2 theelepels Herbamare kruidenzout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels djinten/komijnpoeder
  • 2 theelepels ketoembar/gemalen koriander

Meng alle kruiden in een schaaltje en zet opzij.

Voor de shoarma heb je nodig:

  • 500 gram kipfilet
  • shoarmakruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap

Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een ziplock zak. Doe de shoarmakruiden, olie en citroensap erbij en meng goed door elkaar. Haal zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit hem. Leg dit in de koelkast om te marineren. Het liefst zo lang mogelijk.

Als je wil gaan eten bak je de shoarma in een koekenpan. Ik giet het vlees eerst altijd even af in een vergiet. Je kan er reepjes paprika bij doen tijdens het bakken. Er komt best wat vocht uit, je kan dit afgieten of in laten koken.

Serveer de shoarma met bijvoorbeeld fijngesneden ijsbergsla, plakjes tomaat, plakjes komkommer, ingemaakte uien of rode kool met pitabrood of/en frietjes. En natuurlijk niet te vergeten met heerlijke sambalsaus en knoflooksaus.