Appelflappen, een klassieker. Heel makkelijk zelf te maken en dan opsmikkelen als ze nog lauw zijn. Heerlijk. Ik maakte appelflappen met de zoete aardappel confituur uit de Foodybox van maart, dit geeft het net weer een andere smaak!

Appelflappen met zoete aardappel

Wat heb je nodig?

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze weg.

Snij de appel in stukjes en meng deze  met de krenten, kruiden en de zoete aardappel confituur.  Snij het bladerdeeg in vierkante stukken.  Leg op elk stuk een flinke schep van het mengsel en vouw dicht. Bewerkt de randen met je vork en prik gaatjes aan de bovenkant. Leg de pakketjes op de bakplaat en bestrijk met het ei.

Bak ze zo’n 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Ook lekker om lauwwarm te serveren met een bol ijs!

*productsample