Zoals ik al vaker heb gezegd: ik ben een kluns met bakken. Ik had een idee en besloot een chocolade fudge taart te maken die je niet hoeft te bakken en zo klaar is! Bovendien ook nog eens redelijk fool proof en ziet er heel mooi uit.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol volkorenkoekjes (300 gram)
  • 200 gram roomboter
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pot Aicha Zoete Aardappel Confituur*
  • bokkenpootjes
  • zomerfruit, ontdooit

Ik gebruik een springvorm waarvan ik de bodem met bakpapier heb bekleed en de zijkanten heb ingesprayed met bakspray. Zet de springvorm klaar.

Dan maak je de koekjes fijn, dit kan met een deegroller of in de keukenmachine. Doe de kruimels in een schaal. Zet de boter afgedekt in de magnetron en laat smelten.

Doe de boter bij de koekkruimels, meng door elkaar en druk de kruimels als een bodem in de springvorm met de randjes iets omhoogstaand. Zet de bodem nu in de koelkast.

Halveer 5 bokkenpootjes ter garnering. Je kan ook de bokkenpootjes grof hakken en ze als topping gebruiken.

Zet een pan water op en laat aan de kook brengen. In een schaal doe je de chocolade samen met de gecondenseerde melk en de Aicha Zoete Aardappel Confituur. Smelt dit au bain marie tot een geheel en laat iets indikken. Niet te lang anders wordt de fudge te hard en kun je de taart niet goed snijden.

Haal de vorm uit de koelkast en schenk het chocolademengsel erover. Spreid het mengsel uit.

Garneer met de bokkenpootjes en zomerfruit. Ik gebruikte het fruit bevroren maar als het ontdooit krijg je dus rode kringen op de fudgelaag. Voor een mooiere taart zou ik het fruit eerst laten ontdooien.

Zet de taart weer terug in de koelkast zodat de fudge kan afkoelen.

Deze taart is ontzettend machtig dus ik denk dat er wel 12 mensen van kunnen eten.

* productsample