Ik heb deze maand een afternoon tea, oftewel een high tea gepland bij mij thuis. Gezellig bijkletsen met mijn familie en vriendinnen. Het is natuurlijk geen afternoon tea zonder lekkere zoetigheden en hartige hapjes. Aangezien ik nog best wat moet maken besloot ik om alvast de fudge te maken, deze is in de koelkast lang houdbaar en heb ik dat in ieder geval al klaar. Het is een kokosnoot pandan fudge met 2 lagen, 1 laag met kokosnoot en 1 laag met pandan. Daar komt de leuke kleur van!

Wat heb je nodig voor de kokosnoot laag?

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 300 gram pure chocolade, in stukjes
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel poedersuiker

Doe alles in een schaal en smelt dit au bain marie. Ik heb een vierkant bakblik bekleed met bakpapier, giet hier het mengsel in en laat opstijven in de vriezer. Dit duurt meestal een uur. Als het voldoende afgekoeld is kun je de pandan laag maken.

Wat heb je nodig voor de pandan laag?

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram witte chocolade, in stukjes
  • 2 theelepels pandanpasta
  • 5 eetlepels poedersuiker

Meng ook dit in een schaal en smelt au bain marie. Als de chocolade gesmolten is schenk je deze laag op de kokoslaag.  Deze laag is zachter dan de kokoslaag, wil je hem harder dan zou ik nog 100 gram witte chocolade toevoegen.

Ik maak dit s’avonds en laat het s’nachts in de koelkast opstijven. s’Ochtends kun je de fudge met een scherp mes in blokjes snijden.

Ik bewaar de fudge in de koelkast met bakpapier tussen de lagen tegen het plakken. Door het suikergehalte is dit lang houdbaar. Je kunt de blokjes ook apart verpakken in folie en dan invriezen. Zo is het maanden houdbaar.

Dit is ook leuk als cadeautje, de blokjes fudge apart verpakken en dan in een  cellofaanzakje doen.

Mijn camera kan de kleur van de pandan niet goed vastleggen, vandaar dat de groene kleur op de foto’s verschillend is.