Pindarotsjes

Pindarotsjes. Een guilty pleasure. Dit soort dingen halen mensen bewust niet in huis omdat je jezelf dan waarschijnlijk misselijk eet. Gelukkig kan ik er goed vanaf blijven, dat kan ik van mijn huisgenoten niet zeggen. 😉

Ik gebruik in dit recept dry roasted pinda’s en rozijnen. Dit omdat de combinatie van zout en zoet geweldig is. Gebruik wat je zelf lekker vind. Ongezouten pinda’s, cashewnoten, studentenhaver, cranberrymix. Witte chocolade, pure chocolade etcetera. Of wil je ze met zogenoemde superfoods maken? Kan ook! Chiazaadjes, moerbessen, goji bessen..

Je kan het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het.

Zoet & Zoute Pindarotsjes

  • 2 repen melkchocolade, samen 400 gram
  • 2 flinke handen rozijnen, ongeweld
  • 200 gram (1 zakje) dry roasted peanuts
  • water

We gaan de chocolade makkelijk au bain marie smelten. Sla de chocolade aan stukken (of gooi de verpakkingen gewoon een paar keer op de grond, werkt goed als stress-reliever) en doe dit in een rvs schaal. Pak een schaal die je kookpan past.

Zet de waterkoker aan en breng het water snel aan de kook. Doe het water in een kookpan en breng opnieuw aan de kook, zet het vuur dan laag zodat het net niet kookt en hang de schaal met chocolade erboven. Zorg ervoor dat het water in de pan de schaal niet raakt. Smelt zo de chocolade.

Zet een bakplaat klaar met bakpapier.

Als de chocolade gesmolten is haal je de schaal van de pan af en meng je de pinda’s en rozijnen erdoor. Schep nu kleine hoopjes op het bakpapier. Zodra de hoopjes wat afgekoeld zijn kun je de bakplaat in de koelkast zetten om ze even te laten uitharden.

Wil je ze extra feestelijk maken? Doe er dan wat discostrooisel of eetbare glitters op voordat ze uitharden.

Je kunt de pindarotsjes in een cellofaanzakje doen en als cadeautje geven of gewoon in een snoeppot op tafel zetten voor je bezoek.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ja, een echte guilty pleasure haha! Goed idee om ze met dry roasted nootjes te maken. Toch maar eens proberen 😉

Geef een reactie