Stoofperen

Een heerlijk winters na of bijgerecht met verwarmende kruiden zoals kaneel en kruidnagel. Ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Perfect voor de feestdagen.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
  • 0,5 liter rode wijn óf merlot druivensap
  • 50 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels

Schil de stoofperen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.

In een kleine kookpan breng je de rode wijn/druivensap aan de kook met de kaneelstokjes en kruidnagels. Als dit kookt voeg je de stoofpeertjes toe. Zet de pan op de kleinste pit, op de laagste stand met een sudderplaatje op de pit. Doe de deksel op de pan en laat de peren zachtjes stoven voor zo’n 2,5 uur. Kijk even of je ze zacht genoeg vind of dat je ze liever zachter hebt.

Laat de stoofperen afkoelen in de pan. Als ze lauw zijn kun je ze met kookvocht en kruiden in een afsluitbare bak doen.

Ik vind ze het lekkerste op kamertemperatuur met een bolletje vanilleijs.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ik ben dol op stoofperen, heerlijk warme smaak!

Geef een reactie